HTML

Minden ami forma 1

Üdv ez a blog az f1 világával foglalkozik.Hírek,videók,és még más, jó Blogozást!

Utolsó kommentek

Társoldalak

Friss topikok

Archívum

Linkblog

Hamilton győzelemmel búcsúzna az évtől és a KERS-től is

2009.10.28. 12:49 :: N.Heidfeld

Az persze egy dolog, hogy Lewis Hamilton mit szeretne, és más kérdés, hogy mi a realitás, de a 2008-as világbajnok állítja, Abu-Dzabiban komoly győzelmi esélyekkel gördülhet majd pályára. A brit elsősorban a KERS-re alapozza optimizmusát - a rendszerre, amit könnyen lehet, a mostani hétvégén használhat majd utoljára. A csapat másik pilótája, Heikki Kovalainen viszont lehet, hogy a McLaren overallját is utoljára öltheti magára, habár mindent elkövet majd a hétvégén, hogy bizonyítson.

"Eddig ragyogóan sikerült számunkra a szezon második fele, és tökéletes befejezése lenne az évnek egy győzelem - ez maximális motiváltsággal töltene el minket a téli szünetre, és sok önbizalmat adna a 2010-es szezon előtt"- kezdte Lewis Hamilton, az immár ex-világbajnok, a McLaren futam-előzetesében. "Minden jel arra mutat, hogy Abu-Dzabi egy újabb olyan pálya lesz számunkra, ahol erősek lehetünk. Rengeteg a lassú kanyar a pályán, amik hosszú egyenesekre vezetnek, ahol pedig előnyt húzhatunk majd a KERS használatából"- mutatott rá Hamilton, hogy nemcsak, hogy szeretne nyerni az évadzáró versenyen, de úgy érzi, erre minden esélye meg is lesz a hétvégén.

A brit klasszis egyébként az idei évad mellett, a kinetikus energia-visszanyerő rendszertől is szép búcsút venne Abu-Dzabiban, ahol könnyen elképzelhető, hogy utoljára vethetik be a csapatok a környezetkímélő rendszert.

"Látva, hogy valószínűleg ez lesz a KERS utolsó versenye, fantasztikus lenne egy tökéletes eredménnyel elköszönni a rendszertől. Az méltó búcsú lenne az összes mérnök nevében, akik oly keményen dolgoztak, hogy a McLaren rendszere legyen a legjobb a mezőnyben"- dicsérte meg csapata dolgozóit Hamilton, egyúttal át is adva ezzel a szót csapattársának, a finn Hekki Kovalainen-nek, aki a pletykák szerint vélhetően utolsó versenyére készülhet a McLaren színeiben.

Maga a pilóta persze még nyilván bízik abban, hogy jövőre is maradhat jelenlegi csapatánál, talán ezért is tartotta fontosnak, hogy külön kiemelje, Abu-Dzabiban a csapat sikeréért fog küzdeni.

"Brazíliában egy nagyon erős versenyt futottam, és eltökélt szándékom, hogy Abu-Dzabiban pontszerző helyen végezzek, ezzel biztosítva a csapat harmadik helyét a konstruktőri bajnokságban"- kezdte versenyhétvége előtti nyilatkozatát Kovalainen, aki egyébként előnyből várhatja a harcot, mivel a McLaren jelenleg a harmadik a konstruktőrök versenyében, egy ponttal megelőzve a nagy rivális Ferrarit.

A finn pilóta ezután az új versenyhelyszínt, Abu-Dzabit kezdte méltatni, és mint elmondta, alig várja, hogy ezen a remek pályán versenyezhessen. "Amit eddig láttam a pályából, az alapján kimondottan jónak tűnik - a kör elején van néhány gyors kanyar, aztán viszont egy igazi lassú, technikás szakasz következik." - Forrás: McLaren

"Egyelőre úgy tűnik, hogy nehéz lesz előzni a pályán, ugyanakkor maga a létesítmény egyszerűen lenyűgöző - abszolút világklasszis -, és úgy gondolom, hogy a szürkületben rendezett verseny ötlete nagyon jót tesz a sportágnak. Szingapúr elég magasra tette a lécet az éjszakai versenyével, de úgy tűnik, Abu-Dzabi új magaslatokat állíthat a Forma-1-ben. Már alig várom, hogy a pályára hajtsak!"- lelkendezett az általában derűs finn.

Szólj hozzá!

Címkék: mercedes mclaren hamilton lewis

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1-hun.blog.hu/api/trackback/id/tr821481206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása