HTML

Minden ami forma 1

Üdv ez a blog az f1 világával foglalkozik.Hírek,videók,és még más, jó Blogozást!

Utolsó kommentek

Társoldalak

Friss topikok

Archívum

Linkblog

Räikkönent agyonfizette a Ferrari - 2009-es pilótabérek

2009.10.29. 13:32 :: N.Heidfeld

Az Arabian Business.com felmérése szerint a Forma-1-es pilóták a 2009-es évadban összesen 130 millió amerikai dollárnyi fizetést kaptak munkaadójuktól. Az összeg 35 százalékát, nem kevesebb, mint 45 millió amerikai dollárt, a 2007-es világbajnok, Kimi Räikkönen egymaga vághatta zsebre, aki ezzel messze az év legjobban fizetett pilótája lett.

A "Jégember" majd háromszor annyit keresett össze 2009-ben, mint a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, pont háromszor annyit, mint a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, az újdonsült világbajnok, Jenson Buttonénál pedig kilencszer nagyobb összeget kapott szolgálataiért munkaadójától, a Ferrari-tól. Ennek fényében már abszolút érthető a Mercedes motorsport-igazgatója, Norbert Haug nem régiben megfogalmazott kijelentése, mely szerint a McLaren nem kíván agyonfizetni egyetlen pilótát sem, legyen szó akár Kimi Raikönneről is. A "Jégember" a wokingi istállónál tehát vélhetőleg jelentősen alacsonyabb fizetéssel lenne kénytelen beérni, ha viszont nem akar engedni az álomgázsiból, akkor valószínűleg marad számára a Toyota ahol viszont a győzelmi esélye lenne erősen kérdéses.

Egyébként több, mint valószínű, hogy Räikkönen idei túlfizetése részben azzal is magyarázható, hogy a Ferrari az idei év végén, szerződése lejárta előtt kéri meg a távozásra a finn klasszist, aki a 45 millió dollárban vélhetően már a végkielégítése egy részét is megkapta. Abba pedig egyszerű halandóként talán jobb bele se gondolnunk, hogy vajon a kétszeres világbajnok Fernando Alonso jövőre mennyit kaszálhat majd a Ferrarinál, ha az épp az ő kedvéért leváltott Räikkönen idén ennyi pénzzel gazdagodott...

PilótaCsapatFizetés (USD)
Kimi RäikkönenFerrari45 millió
Lewis HamiltonMcLaren-Mercedes18 millió
Fernando AlonsoRenault15 millió
Nico RosbergWilliams Toyota8,5 millió
Felipe MassaFerrari8 millió
Jarno TrulliToyota6,5 millió
Sebastian VettelRed Bull Racing6 millió
Mark WebberRed Bull Racing5,5 millió
Jenson ButtonBrawn GP5 millió
Robert KubicaBMW Sauber4,5 millió
Heikki KovalainenMcLaren-Mercedes3,5 millió
Nick HeidfeldBMW Sauber2,8 millió
Giancarlo FisichellaFerrari1,5 millió
Sébastien BuemiToro Rosso1,5 millió
Rubens BarrichelloBrawn GP1 millió
Jaime AlguersuariToro Rosso0,5 millió
Adrian SutilForce India0 millió
Nakadzsima KazukiWilliams Toyota0 millió
Vitantonio LiuzziForce India0 millió
Romain GrosjeanRenault0 millió

Szólj hozzá!

Címkék: ferrari kimi raikönnen

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1-hun.blog.hu/api/trackback/id/tr151483884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása