HTML

Minden ami forma 1

Üdv ez a blog az f1 világával foglalkozik.Hírek,videók,és még más, jó Blogozást!

Utolsó kommentek

Társoldalak

Friss topikok

Archívum

Linkblog

A GP2-es versenyzőket lenyűgözte az abu-dzabi pálya

2009.10.27. 11:35 :: N.Heidfeld

A Forma-1-es pilóták a pénteki első szabadedzésen gyűjthetnek először testközeli élményeket az újépítésű abu-dzabi versenypályáról, ahol a szezonzáró futamot rendezik a hétvégén. A GP2-es mezőny tagjainak ugyanakkor már van némi tapasztalatuk a Yas Marina Circuit-ről.

A GP2 ázsiai versenysorozatának tagjai ugyanis egy héttel az F1-es avató előtt már tesztelhettek a vadonatúj pályán. A pénteken és szombaton gyűjtött tapasztalataikról az f1.com-on nyilatkoztak a pilóták. "A pálya vonalvezetése néhány nagyon gyors és néhány roppant lassú kanyarból, valamint hosszú egyenesekből áll össze. Hihetetlenül látványos versenyre van kilátás. Végig mosolyogtam, de ha végignéznek ezen a nagyszerű pályán, akkor megértik, hogy miért"- lelkendezett Christian Vietoris.

A DAMS istálló másik pilótája, Edoardo Piscopo is elismerően beszélt az arab pályáról: "Nagyon várom már, hogy ezen a hihetetlen pályán versenyezzünk. Nagy kihívás lesz, hiszen ezen a pályán sok múlik a pilótán. Van néhány nagyszerű kanyar, és mivel az aszfaltcsík a legtöbb helyen nagyon széles, ezért előzésre is van lehetőség. Minden lenyűgöző."

"A gyors kanyarok mellett vannak az utcai pályákra emlékeztető lassú kanyarok is, valamint hosszú egyenesek kemény fékzónákkal. Nagyon jó benyomásokat szereztem"- vette át a szót Luiz Razia, a Brawa Addax versenyzője. "A szintkülönbséget is érzed, felfelé alig látsz valamit, lefelé viszont csodás látvány tárul eléd, még ha csak egy pillanatra is."http://www.newhit.hu/images/abu_dhabi_gp/abu_dhabi_gp_map.png

Az egyesült arab emírségekbeli ringről a Coloni spanyolja, Roldan Rodriguez sem tudott rosszat mondani: "Óriási élmény volt vezetni, a kanyarok nagyon trükkösek. A szurkolók is biztosan élvezni fogják. A kanyarokban könnyen elveszítheted a tapadást, ami megnehezíti a pilóták dolgát, a nézőknek viszont remek látványt nyújt."

A feltörekvő pilóták sötétben is tesztelték a pályát, hogy a szervezők kipróbálhassák a világítórendszert. Erre a Forma-1-es futam alatt is szükség lesz, hiszen a vasárnapi rajt már naplementében lesz.

A szervezők szerint a GP2-es teszt maximálisan megfelelt arra, hogy a vadonatúj pálya rendszereit kipróbálhassák, a Forma-1-es hétvége előtt egyéb felmérőre már nincs szükség.

Szólj hozzá!

Címkék: 2009 nagydíj abu dhabi

A bejegyzés trackback címe:

https://forma1-hun.blog.hu/api/trackback/id/tr281478480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása